Kierrätystä Parhaimillaan

 

Ruotsi on kierrätyksessä maailman kärkeä, vaikka Suomessakin kierrätetään ihan kiitettävästi jo täälläkin. Kierrätys ei todellakaan ole toisaalta vielä todistuksessa 10.

Tässä muutamia innovaatioita, että miten saada asia uudelle tasolle.

Molukit, joihin tällä hetkellä viedään vain osa jätteistä ei vielä riitä. Miksi ihmeessä me ei kierrätetä ja lajitella jo melkein kaikkea? Ehkä yksi kannustin olisi taas kerran se RAHA!

Kierrättäistkö kans kaikkea, jos vaikka jauhelihan pakkauksesta saisi 5 Centtiä panttina siitäkin? 

No, ainakin suurin osa ihmisistä nyt ainakin.

Olen miettinyt mikrosiruttaa kaikki tuotteet!

Mikrosiruttamalla kaikki tuoteet, saadan liiskattua monta kärpästä yhdellä iskulla. 

1) Mikrosirutetut pakkaukset voitaisiin skannata koko kassillisen edestä marketeissa, kun ostat jotain, eli myyjiä ei siihen tarvittaisi. 

2) Samalla kaikki pakkaukset voitaisiin palauttaa skannaamalla ne taassen 5 sekunnissa ja saada pantit kuitille.

Mikrosirujen koko olisi neulanpään kokoista, joten ei mikään iso materiaalinen menetys laisinkaan. Mikrosiru-pakkaukset olisivat luonnon kannalta kannattava veto, koska se kannustaa maailmaa osallistumaan suureen yhteiseen hyvään!

Esim. tyhjät panttipullot ja tölkit voidaan kans mikrosiruttaa ja palauttaa 5 sekunnissa, skannaamalla koko kassillinen samantien. Tällä hetkellähän siinä kuluu useita minuutteja, kun niitä yksi kerrallaan koneisiin laitat. 

Ajatus lähti just siitä, että mikrosiruilla + skannereilla voitaisiin tehdä useita asioita paremmin ja enemmän ja nopeamminkin.

Tarvittaisiin uudentyyppiset molukit joissa jäteskanneri skannaa sun kassinsisällön ottamalla yhteyden mikrosiruihin. Sitten älypuhelimen App (kun nykysin se on muotiakin) on siinä roolissa että tunnistetaan just SINUN keikka molukilla. Eli molukki skannaa sun app-koodin ja rahat kertyy just SUN tilille!

Vain näin me voidaan päihittää kierrätyksessä meidän rakas vihollinen Ruotsi!! (Hah!) :D

PS. Ja inventaario sekä parasta ennen tuotteiden löytäminen kävisi helpoksi kans. ;-)

Comments