Porkkana heti, sitten duunit


 INNOVAATIOT 2018-Infinity

Tässäpä teille malli talous-systeemistä, jota olen kehittänyt ja kaavailut jo useiden vuosien ajan. Sen perusidea eli porrasverot on jo vanha idea, mutta uutta on tässä se, että miten systeemi toimii ja mikä on idean kannustin. Tämä on jatketta kahdelle aikaisemmin kirjoittamalleni blogi-kirjoitukselle eli "Mikro-yrittäjille palkkaa" ja "Yhteiskunta Uusiksi".

Olen vahvasti sitä mieltä, että jänikselle porkkanaa, kun olet tehnyt hommasi, pitäisi muuttaa.
Se muutos olisi poistaa toi "kun olet tehnyt hommasi" ja korvata se: "jänikselle aina porkkanaa jo heti alkuaan" eli mikroyrittäjät jotka tekee duunii, sais sen 1500€/kk (alkaen) ja vastineeksi he luopuisivat tuotteistaan/palveluksistaan ilmaiseksi.

Tämä vaatisi sen että valtio sitoutuisi tekemään tämän mahdolliseksi ja toteuttamaan kuvassa olevan verotus-mallin. (KUVA TÄMÄN TEKSTIN ALAPUOLELLA).

Toinen asia mikä piäisi toteuttaa olisi www.locker-room.net
joka olisi keskus tälle toiminnalle. Kyseinen sivusto olisi paikka, jonka kautta tehdä yhteistyötä, opiskella, sosialisoida ja hakea virikkeitä. Facebook ei ole oikein tehty siihen tarkoitukseen kuin tämä. Locker-Room jo muutenkin viittaa sanaan "pukukoppi" eli tämä sivusto olisi tehty niille, jotka haluaa yrittää, tehdä työtä tai opiskella ja kehittyä alallaan.

Valtiot jos sitoutuisi omalta osaltaan siirtymään tähän super-joustavaan ja mielenkiintoiseen tapaan toimia ja tehdä hommia, olisi kerrankin herrat tehnyt jotain myös oikein.

Peruskoulun suorittanut nuori on aika usein tilanteessa, että tekisi mieli pitää opiskelusta taukoa. Moni jättääkin jatko-opiskelun kesken ja haluaa vähän huilia.
Locker_Room voisikin olla varteenotettava vaihtoehto joko etä-opiskella tai yrittää tai hakea pientä duuniakin. Kilometritehtaalle siitä!

Mutta juu, innovaatiot niin kuin tämä ovat sentään nyky-ihmisen paratiisi luonteeltaan.

Tässä muutama hassu totuus että mitä sen tilalla on nyt ja miksi se on absurdin tyhmääkin vielä:

1) Työtön ei käy töissä, mutta rahaa maksetaan joka kk about 950€ - ihminen itse joko vähän syrjäytynyt, laiskistunut ja turhautunut itsekin omasta tilanteestaan.

2) Sairaseläkeläinen on makaronina sängyn pohjalla ja sairastaa tätä nykyisyyden pahaa ja sätkii avuttomana tai on rampa tehdäkseen duunia. Tienaa 1100€ /kk

3) Mikroyrittäjä - no niin, tässä siis ahkera ja itsensä likoon paneva työmuurahainen joka muuta ei teekään kun uhrautuu ja yrittää tienata rahat elämiseen. Tämä henkilö saa kiinteät 0€ /kk.

No missäs tää kannustin ja oikeudenmukaisuus sitten on kun eniten tekevät saa vähiten?

Sitäpaitsi, jos kuitenkin ei mitään tekevät sohvaperunat jo tienaa ison osan 1500€ enivei, niin eipä olisi muka mitään mieltä tässä ideassa jo siitäkin syystä??? Kun vielä esmes puutarhuri vie sadon kiertoon ilmaiseksi, niin kustannukset ja loppulasku valtiolle jäisi pienen pieneksi. Strategisesti loistava systeemi siis.

Jokaiseen kuntaan pitäisi saada konttori eli esim Porvoossa olisi yks, Lahdessakin jne....
Tätä toimintaa luotsattaisiin jokaisessa kunnassa erikseen eli paikallinen locker-mafia pitäisi oman kunnan asiat kondiksessa. Tottakai, voi jokainen mikroyrittäjä/opiskelija toimia kansainvälisestikin.
Lisäksi jos joku ei tyydy 1500 kuussa, voisi tehdä keikkatöitä ja kasvattaa tuloja entisestäkin. Esim, pari-neljä viikkoa duunia jossakin aina välillä, jos siltä tuntuu.

Mutta juu, oravanpyörä-malli, mikä on nyt, on päivänsä eläneet. Ehdottaisin myös, että duunarit jotka tekee töitä erillään locker-tominnasta, saisivat 550€ hekin, jotta asia ois pihvi.

 Jään siis odottamaan ...

Comments