Mikroyrittäjille Palkkaa


 

 Mikroyrittäjiä on Suomessa 264 435 eli 93,4 prosenttia - eli suurin osa työllistävistä yrityksistä. Kysymys että pitäisikö ihmisille maksaa kansalaispalkkaa, on käynyt monen ihmisen mielessä.

 Jospa aloitettaisiin siitä, että Suomessa toimivat mikroyrittäjät saisivat kiinteätä palkkaa - ehkä noin 1500€ /kk. Vastineeksi, he luopuisivat tuotteistaan ilmaiseksi.

On useita yrityksiä joitten sato puutarhoissa, tai käsityöt hyllyissä ei löydä ostajaa, mutta jos kaikkien mikroyrittäjien tuotannot kerättäisiin kasaan, ei tarvitsisi heidän enää vaivata päätään, että miten saada myytyä tuotteet tai palvelut kuluttajille. Varsinkin ne yrittäjät, jotka pyörittää firmaansa yksin, saisivat suuren hyödyn, kun pääsisivät kaupastaan eroon. Esim. vihannekset ja muut vihertuotteet voitaisiin myydä halvalla paikallisille ravintoloille. Toinen keino olisi viedä tuotteet yhteiseen tukkuun myytäväksi.

Päällimmäinen hyöty tästä olisi se, että yrittäjät saisivat yöllä nukutuksi, kun taloudellinen selusta olisi turvattu. Jotkut yrittäjät ovat riippuvaisia sesongeista, jolloin puutarha tuottaa vain puolet aikaa vuodesta, jos sitäkään.

Mikroyrittäjän palkan lisäksi, voisi valtio rahoittaa mikroyrityksien mahdollisten työntekijöiden palkatkin. Joku saisi itselleen kesätyön ja yrittäjä tarpeellisen lisäavun. Uskon että moni yrittäjä olisi valmis sitoutumaan, luopumalla tuotteistaan ilmaiseksi, jos saisi kiinteän 1500€ palkan.

Pienet yritykset ovat rikkaus meidän kulttuurillemme - ne luovat lämpimän fiiliksen, kun puuhavat keskuudessamme. Raakakapitalismissa suuret yritykset dominoivat markkinoita ja niin sanottu "Rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyy" käy yhä enemmissä määrin toteen.

 Tämä idea olisi mielestäni aito "Suomen juttu" - jonka päälle ymmärrettäisiin just täällä Suomessa. Joulupukki on kuulemma hänkin Suomesta - joten tämä aloite ei sinänsä olisi ensimmäinen laatuaan, täällä Suomessa.

 Aika on otollisen kypsä tämän idean toteuttamiseksi, koska hyvät asiat ovat kovaa valuuttaa, välillä turhankin raa'assa maailmassa. Niin sanottu "Akateeminen Suomi" jossa tarkoitus pyhittää keinot, on oikea askel oikeaan suuntaan.

Rahaa pitää siis löytyä tämän idean toteuttamiseksi, vaikka tyhjästä nyhjästä - koska me ei voida jäädä ikuisesti laskemaan, että kuinka paljon kukin söi.
Voiko tyhjästä loihtia rahaa vai ei? KYLLÄ VOI. Toisaalta, tämä idea perustuu siihen, että mikroyrittäjät tuottaa jotain vastineeksikin.

 KYSYMYS KUULUU: Mikä puolue ehtii ensimmäisenä toteuttamaan tämän inhimillisen idean?

Comments